Doboka Házak

Kész házak, hagyományos könnyűszerkezetes házak, gerendaházak tervezése -és kivitelezése

Vállalkozásunk a Könnyűszerkezetes Házépítők Egyesületének tagja.

Kapcsolat

VÁLLALAT:
Doboka Kft.

CÍM:
6801 Hódmezővásárhely Fári u. 28.

E-MAIL:
[email protected]

TELEFON:
06 62 242 924

ADÓSZÁM:
24121536-2-06

Vállalkozásunk a Könnyűszerkezetes Házépítők Egyesülete tagja

Ön szerint hogy fog alakulni a lakóépület ÁFA?

Tudjuk, csak az a biztos, ami elmúlt, de ha rákattint a tovább gombra, megtudhatja, hogy 2024. márciusában mi van erről a NAV oldalán!
Kedves könnyűszerkezetes ház kedvelő,  történt is változás, kattintson a "tovább" gombra!

tovább...
Mi a készház?

A készházak olyan üzemben előre gyártott könnyűszerkezetes házak, melyek készre gyártott fal-födém –és tetőpanelekből kerülnek összeállításra a kivitelezés helyszínén. Az előkészítés, azaz a panelek gyártása üzemben történik, míg azok összeszerelése a kivitelezés helyszínén.

tovább...
Kinek NEM ajánljuk a készházakat, könnyűszerkezetes házakat
  • Ő az, aki nem hiszi el, hogy egy nap alatt tető alatt lehet a háza.
  • Ő az, aki csak szórja a pénzt, mert nem fogékony az újra, a korszerűre, a környezetbarátra, az olcsóbbra.
  • Ő az, aki kifejezetten szereti, ha egy építkezés 2-3 évig tart, miközben egy készház 4-6 hónap alatt is elkészülhet.

 készház, készházak, könnyűszerkezetes ház, könnyűszerkezetes házak

tovább...
Van nyolc legünk!
  1. Magyarországon a legrégebbtől dolgozunk ÉMI tanúsítvánnyal!
     

tovább...
A prémium

Magyarországon egyedülálló módon 35(!) ÉMI bevizsgált fal -és födémtípussal rendelkezünk!

  • legnagyobb készház választék,
  • legkorszerűbb könnyűszerkezetes kínálat,
  • legmodernebb rétegrendek.
tovább...
Tévhit

Tévhit, hogy könnyen ég a favázas könnyűszerkezetes épület, ez odafigyelés kérdése, mikor kialakítjuk a fal rétegrendeket! Az akkreditált intézeteknél (Magyarországon az ÉMI Nonprofit KFT.) elvégzett vizsgálati eredmények azt mutatják, hogy a megfelelő elemekből összeállított favázas faltípusok 60, de akár 90 percig is ellen tudnak állni a tűznek, míg a fém a hőtől hamar kilágyul, s minden előzetes jel nélkül hirtelen összeomlik. S ezt tudják a tűzoltók is!

Vállalkozásunk rendelkezik 60 perces fallal!

tovább...
Könnyűszerkezetes épületek engedélye

Az ÉMI Nonprofit Kft.-hez -és hozzánk, a Könnyűszerkezetes Házépítők Egyesületéhez (Kö.H.E.) is számtalan megkeresés érkezik építtetői, tervezői -és kivitelezői oldalról, amelyben a könnyűszerkezetes épületek szükséges „engedélyei” felől érdeklődnek. Ha érdekli Önt a válasz, kettintson az "elolvasom" gombra!

tovább...
Ön miért nem egy környezetbarát alapanyagokból épült könnyűszerkezetes családi házban lakik?

Ön miért nem lakik egy környezebarát alapanyagokból épült családi házban?

tovább...
2022 december 31-ig újra 5% lesz az áfa az új lakás és családi ház építésekor

Orbán Viktor kormányfő szerdán, 2020. október 7. -én a Hír TV Magyarország élőben című műsorában bejelentette, hogy 2022 végéig zajló építkezések esetében ismét 5 százalék lesz a lakásépítés áfája. További részletek később!  

tovább...
Így kaphat vissza 2020. januártól 5 millió forint áfát, ha építkezik

Január elsejétől áfa-visszatérítési támogatás jár a kistelepüléseken építkezőknek ötmillió forintos összeghatárig – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Magyar Közlönyben megjelent jogszabályról az MTI-nek.       
Az intézkedés amellett, hogy hozzájárul a lakásállomány megújulásához és a kistelepülések népességmegtartó erejének növeléséhez, a vidéki építőipari vállalkozásokat is helyzetbe hozza.

 

tovább...
Mennyibe kerül egy családi ház megtervezése?

Terveztessen, de soha ne feledkezzen el a majdani tervezői művezetésről sem, amit jogszabály ír elő, s nem kerülhető ki! Lényege, hogy a tervező 6 alkalommal köteles a kivitelezés helyszínén – majd – megjelenni, s ezért neki pénz jár. A jogszabály 30 000.-Ft/alkalomban (180 000.-Ft) határozza meg a díjazását, s ezt ki kell neki fizetni, hacsak arról Ő önként és dalolva le nem mond. Egyébként láttunk már ilyet, de miért is tenné?

tovább...
A CSOK –os ház sem lehet gagyi!

Itt a CSOK, az ingyen 10 millió!
Jó pénz ez, de sokan meggondolatlanúl szórják azt, ami könnyen jön.

Tudta, hogy 2018 január 1 –től a jogszabály a homlokzati falak esetében a jelenlegi 0,45 helyett 0,24-es, azaz 47%-kal szigorúbb; a lapostetők és padlásfödémek  esetében 0,25 helyett 0,17-es, vagyis 32%-kal kisebb, míg a talajon fekvő padlóknál az eddigi 0,5 helyett 0,3 W/m2K, azaz 40%-kal kisebb hőátbocsátási tényező elérését teszi kötelezővé.  Mindez azt jelenti, hogy aki nem két évre tervezi otthonát, ennek figyelembe vételével kell (-ene) azt megépíteni. Hiszen ha nem így jár el, lakása, háza hiába új, forgalmi értéke a fenti dátummal jelentősen le fog esni!

tovább...
Mikor mennyi a családi ház építéséhez kapcsolódó ÁFA?

Egyet biztosan tudtunk, nevezetesen azt, hogy 2016. január 1. -től a számláját kiállító vállalkozás 5% ÁFA tartalommal kell, hogy számlázzon a lakás, mit termék értékesítésekor.
De mi is a helyzet a magánerős beruházásban épülő családi házak esetében, hogy is kell számlázni a kivitelezőnek? Mikor 5% -és mikor 27% a kötelezően alkalmazandó ÁFA kulcs?
Sok kérdés érkezett, most válaszolunk!

tovább...
Energetikai jogszabályváltozások, Közel Nulla Energiaigényű Épületek 2016

Az épületek energetikai tanúsítási rendszere is változik 2016 év január 1 –től!
Amíg 2016. január 1-je előtt működő rendszer egy betűjellel jellemezte az épület vagy épületrész besorolását, addig az utána lévő, január 1 –től érvényes rendszer két betűt használ, az előzőt duplázva (A–AA, B–BB,…). Erre annak érdekében van szükség, hogy a két eltérő rendszer és az abban kiállított tanúsítvány egymástól megkülönböztethető legyen.
 

tovább...
Itt az új CSOK, 10+10 millió forintot hozott az új esztendő!

Óriási az izgalom, soha nem látott mértékben támogatja a kormány a fiatalok lakáshoz és családi házhoz  jutását. A tíz millió forint vissza nem térítendő támogatás mellett ugyanannyi igen barátságos kamatozású hitel. Lehet, hogy ez soha vissza nem térő lehetőség! S ezt csak „tetézi” az új építésű lakások és családi házak átmeneti ÁFA csökkentése 27% -ról 5%-ra.

Ne várjon, ne késlekedjen, építtesse fel házát most, mert ki tudja mit hoz a jövő!

tovább...
A 2490.-Ft minimális építőipari rezsióradíjból fejlesztésre még nem jut

A kis -és mikrovállalkozások nehezen tudják érvényesíteni még csak a költségeik fedezetét biztosító minimális rezsióradíjat is. Pedig a magas minőségű munka lehetetlen folyamatos fejlesztés nélkül, de ebből arra még nem jut! Ne várjon el hát az a Megrendelő jó munkát, aki azt nem hajlandó megfizetni!


 

tovább...
Lassan másfél évtizede épülnek jogszerűtlenül a hazai könnyűszerkezetes házak

S a legnagyobb vesztes a Fogyasztó, aki tudtán és akaratán kívül olyan ház felépítésére költötte és költi fél élete jövedelmét, mely azon túlmenően, hogy kétséges minőségű, piaci értéke is alacsonyabb lehet akkor, ha mégis „normalizálódik” a környezet. Mára már elérkezett az utóbbi, hiszen egyre több ilyen családi házat akarnak első gazdái eladni, s meglepődnek, ha a vevő hitelező bankja kéri a megfelelőségi -vagy teljesítmény nyilatkozatot, annak bemutatásához kötve a hitelezést. Ilyen többnyire viszont nincs, s az üzlet nem jön létre!
A ház csak készpénzre adható el, továbbadva grátiszként az akaraton kívüli kockázatvállalást is.

tovább...
Kérdezzen az igazságügyi szakértőinktől!

Ha valamiben nem biztos, vagy nem hiszi el,
ha biztos akar lenni a dolgában,
vagy ha gyanús kivitelezője magyarázkodása,

... esetleg valami szokatlant, furcsát tapasztal,


kérdezzen, tanuljon, informálódjon!

tovább...
A faházak építéséhez nem ÉME kell 2.

A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága „a termék forgalomba hozatalát, forgalmazását, beépítését 2013. december 21. –i hatállyal megtiltotta” egy könnyűszerkezetes technológiával dolgozó hazai építőipari vállalkozás részére!

tovább...
Jókívánság 2014

Annyiszor éltünk már meg rosszabb esztendőt mint az előző, hogy nekünk már az is ajándék, ha rosszabb nem lesz!

tovább...
Gondolatok a kézművességről

A kézművesség meghatározása emberi erőt említ, de a mai korban már elfogadható bizonyos ,,gépi erő" használata, ami a faházépítésnél a helyszínen használt kézi, főleg elektromos szerszámokat jelent. S a „termék” ott nem más, mint a ház.

tovább...
Könnyűszerkezetes Házépítők Első Magyarországi Konferenciája

A rendezvény időpontja: 2013. szeptember 27. volt

Helyszín:      Nemzeti Külgazdasági Hivatal
                    1055 Budapest, Honvéd u. 20.

tovább...
A faházak építéséhez nem ÉME kell!


Ezzel a kijelentésemmel elég nagy meglepetést okozok, persze a kevés hozzáértőnek nem. Rendben van a meglepetés akkor, ha nem építőipari vállalkozóról, vagy az építőiparhoz kötődő szakemberről van szó. Különösen szomorú, ha ÉME -vel rendelkező vállalkozás vezetőjének okoztam meglepetést!.
Tudjuk, hogy az ÉME (Építőipari Műszaki Engedély) nem más, mint a nem szabványos termékek, szerkezetek berendezések egyedi szabványa.

Mondjuk meg tehát végre minden laikusnak és szakembernek aki eddig ezt nem tudta:
az ÉME nem tanúsítvány!

 

tovább...
Telephelyi ár 37.000 Ft/m2

Telephelyi ár 37.000 Ft/m2!

Ne telefonáljon, előbb olvassa el!

tovább...